Motiv? Koristoljubje.

Razkrite podrobnosti brutalnega umora v središču Ljubljane; osumljeni 38-letnik je še na begu

J.V.
19. 12. 2023, 11.10
Posodobljeno: 19. 12. 2023, 12.43
Deli članek:

37-letni Ljubljančan je bil ustreljen v enem od stanovanj v središču mesta, njegovo truplo pa odvrženo na območju Krima. Motiv? Koristoljubje.

Sa. R.
/

Ljubljanski kriminalisti so preiskali kaznivo dejanje zoper življenje in telo, ki je bilo storjeno marca letos. Primer se nanaša na avgustovsko najdbo kosti na Krimu na območju Ljubljane. Nekatere podrobnosti je na novinarski konferenci razkril vodja Oddelka za splošno kriminaliteto na Sektorju kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Ljubljana Valter Zrinski.

Svojci prijavili izginotje

Umora 37-letnega Ljubljančana je osumljen 38-letni Ljubljančan, ki pa je še na begu, slovenska policija pa pri iskanju sodeluje tudi s tujimi varnostnimi organi. Policisti so se s primerom pričeli ukvarjati po prijavi svojcev o izginotju in kaj kmalu se je pojavil sum, da je pogrešanje posledica kaznivega dejanja. V večmesečni preiskavi je bilo opravljenih preko 80 razgovorov, z nekaterimi osebami tudi večkrat. Opravljenih je bilo tudi več hišnih preiskav, zaplenjenih več predmetov, ogledanih več krajev, povezanih s kaznivim dejanjem, je našteval Zrinski.

Zajem zaslonske slike
Vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Ljubljana Valter Zrinski.

Umrl za posledicami strelnega orožja

Osumljenec je umor zagrešil v enem od stanovanj v središču Ljubljane, potem pa truplo odpeljal in odvrgel na območju Krima. Po naključju so ga potem našli mimoidoči. Sodna obdukcija je pokazala, da je 37-letnik umrl za posledicami strelnega orožja. Motiv? Koristoljubje, pokojni je bil po besedah Zrinskega v dolžniškem razmerju do osumljenca. Ali sta bila vpletena morda člana kriminalnih združb, Zrinski zaradi interesa preiskave ni želel razkriti.