Groza v Nemčiji

Foto: Na hodniku bloka pred očmi soseda umoril mamo

R.T.
13. 12. 2023, 11.38
Deli članek:

V Dortmundu se je včeraj odvila grozljivka, v kateri je pod krvavo roko 35-letnega moškega umrla njegova 63-letna mama. Zločin se je odvil pred očmi sosedov.

Polizei
Stanovanjski blok, v katerem se je odvil zločin.

V enega od stanovanjskih blokov v Dortmundu so včeraj malo pred 18. uro vstopili reševalci in policisti. Tja so jih poklicali stanovalci, priče grozi, ki se je odvila na stopnišču. Na kraju so našli hudo poškodovano žensko, ki so ji nudili prvo pomoč in jo strpali v reševalno vozilo, da bi jo prepeljali v bolnišnico, a je izgubila preveč krvi in na poti umrla.

Polizei
Storilec se je predal brez upora.

Kot so danes pojasnili policisti, se je spor začel že v stanovanju, nato je žrtev pred napadalcem zbežala na hodnik, a jo je ujel. Da se je slišal trušč, so potrdili tudi stanovalci. Eden od njih je nato po lastnih besedah pogledal iz svojega stanovanja in videl soseda, kako kleči nad močno okrvavljeno mamo in jo davi. Pozneje se je izkazalo, da ji je že prej zadal več vbodnih ran, pri čemer jo je zabodel tudi v vrat. Ko so tja prispeli policisti, se je predal brez upora. Po poročanju tabloida Bild je tudi nemudoma priznal, da je »umoril svojo mamo.« Državna tožilka Maribel Anderson je danes pojasnila, da ozadje zločina še preiskujejo, a da »obstajajo znaki, da ima moški duševne težave.« Truplo njegove mamo so poslali na obdukcijo, na rezultate pa še čakajo.