Norost

Foto: 20-letni Albanec med begom pred policijo dvakrat skočil v ledeno reko in umrl

R.T.
28. 11. 2023, 07.09
Posodobljeno: 28. 11. 2023, 08.39
Deli članek:

V bolnišnici v Salzburgu je umrl 20-letni moški, ki so ga v nedeljo rešili iz reke Salzach.

Wasserrettung Bischofshofen
Reševanje 20-letnika iz mrzle reke Salzach.

Beg 20-letnega albanskega državljana, ki se je zaključil tako tragično, se je v nedeljo začel že na Bavarskem, kjer ga je poskušala ustaviti nemška policijska patrulja. Za krmilom domnevno ukradenega vozila jo je z veliko hitrostjo mahnil proti Walserbergu pri Salzburgu, kjer je prečkal mejo in pot nadaljeval proti Beljaku. Na neki točki je avstrijsko avtocesto zapustil, pri čemer so ga policisti za nekaj časa izgubili izpred oči. Njegov avtomobil so nato izsledili v bližini kraja Tenneck južno od Salzburga.

Tam je 20-letnik poskušal z novo norostjo. Z avtomobilom je namerno trčil v policijsko vozilo in s kraja pobegnil peš, nato je preplezal nasip in skočil naravnost v ledeno reko Salzach, ki jo je preplaval. Ko je na drugi strani splezal na brežino, je zaprepaden ugotovil, da ga tam že čaka druga policijska patrulja, zato je skočil nazaj v reko. Iz reke, ki je imela vsega približno 4,5 stopinje Celzija, so ga nezavestnega rešili reševalci iz vode in gasilci. Tokrat se je zanj razpletlo še manj ugodno. Na kraju so ga oživljali in ga s helikopterjem prepeljali v salzburško bolnišnico, kjer je včeraj zvečer umrl.

Policija vse okoliščine primera še preiskuje, zanima jih predvsem ozadje, razlog, zakaj se je 20-letnik podal v tako vratolomen beg.