Ponoreli ženin

Suksuk na lastni poroki umoril štiri ljudi, vključno z nevesto »mehkega glasu«

R.T.
27. 11. 2023, 08.20
Posodobljeno: 27. 11. 2023, 08.28
Deli članek:

29-letne tajskemu nekdanjemu vojaku in paraolimpijcu Chaturongu Suksuku se je v soboto na lastni poroki iz zaenkrat še neznanega razloga zmračilo pred očmi. Sledil je masaker.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

28-letni Suksuk in 44-letna Kanchana Pachunthuek sta v soboto v vasi San Chaopho v tajski provinci Nakhon Ratchasima tri leta skupnega življenja kronala s poroko. Vedno ljubosumni Suksuk je poroko ovenčal še s štirikratnim umorom. Po poročanju tajskih medijev je Suksuk v nekem trenutku nenadoma zapustil poročno slavje, se nato vrnil s pištolo in začel streljati. Ubil je svojo sveže poročeno soprogo ter njeni 38-letno sestro in 62-letno mamo. Zablodele krogle so zadele še dva gosta na poroki, od katerih je eden pozneje umrl v bolnišnici. Peta žrtev, ki jo je krogla zadela v hrbet, se še vedno bori za življenje. Suksuk, ki naj bi na poroki izstrelil več kot 10 nabojev, si je na koncu sodil sam.

Po navedbah policije ga je imel Suksuk v času dejanja kar močno pod kapo, mladoporočenca pa naj bi se med zabavo sprla. Suksuka naj bi sicer kar precej mučila razlika v njunih letih, pa tudi dejstvo, da je ostal brez noge, a so policisti poudarili, da gre v tem primeru zaenkrat še za govorice in špekulacije, natančnega razloga za dejanje pa še ne poznajo. Tajski mediji na drugi strani poročajo, da sta bila to ključna dejavnika, ki sta vodila v ljubosumje, to pa je bilo povod za eksplozijo nasilja na poročni noči. Razburilo naj bi ga predvsem, da je njegova soproga toliko pozornosti namenila nekaterim gostom moškega spola. Domačini so vedeli povedati, da je bil Suksuk zelo ljubosumen, saj je bila Kanchana Pachunthuek lepa in radoživa ženska zelo »mehkega glasu.«

Suksuk, ki je pred leti med patruljiranjem na tajski meji, ko ga je povozil vlak, izgubil desno nogo, je bil uspešen športnik, pri čemer je uspehe žel predvsem v paraplavanju. Lani se je z azijskih paraolimpijskih iger v Indoneziji vrnil s srebrno kolajno.