Plinska grelna naprava

FOTO: V Trbojah pri Kranju se je ob eksploziji porušila hiša

G.G.
22. 11. 2023, 07.59
Posodobljeno: 22. 11. 2023, 14.09
Deli članek:

V jutranjih urah, okoli 6.30, je prišlo do eksplozije v hiši v Trbojah v bližini Kranja.

PGD Šenčur
Ob eksploziji se je sesedla hiša.

S kranjske policijske uprave so sporočili, da je po prvih podatkih prišlo do eksplozije zaradi napake na plinski grelni napravi. Eksplozija je bila tako močna, da se je porušila hiša. Ob eksploziji sta bili v hiši dve osebi, ki pa sta bili ob prihodu policije na kraj že zunaj. Osebi nista poškodovani. Po poročanju 24ur.com je iz porušene hiše osebi rešil njun sin.

Gre za starša gasilca, ki je bil tudi prvi na kraju nesreče in iz porušene hiše reševal svoja starša. Kot je že pred tem povedala Policija osebe, ki so bile v hiši, niso telesno poškodovane. Prav tako ni nevarnosti za druge prebivalce.

Vse interventne službe so še vedno na kraju dogodka, gasilci gasijo požar. "Ko bodo zaključili delo, bo policija nadaljevala z ogledom prizorišča," je za STA povedal predstavnik za odnose z javnostmi PU Kranj Roland Brajič in dodal, da je "premoženjska škoda visoka, glede na to, da je hiša v celoti pogorela." Policisti prosijo vse, da na kraj ne hodijo in se ne zadržujejo v bližini, da bodo interventne službe nemoteno opravile svoje delo.