Zagreb

Anteju 1600 evrov kazni, ker se je olajšal pred policisti in jim psoval mater

J.V.
10. 10. 2023, 09.45
Posodobljeno: 10. 10. 2023, 09.50
Deli članek:

S soprogo in otrokom se je ponoči vračal s praznovanja krsta, ko je prejel klic narave.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Zagrebčan Ante se je s soprogo in dvomesečnim otrokom vračal s praznovanja krsta, ko je prejel klic narave. Malo potrebo je opravil kar ob Ksaverski cesti 2F, pred očmi policije, ki so vedrili na bencinskem servisu. Incident se je pripetil julija okoli 1. ure ponoči.

Ko so ga možje postave opozorili na nemoralno početje v javnosti, se je Ante z njimi zapletel v verbalni obračun in jim vsem po spisku psoval mater. Vpil je na njih, da na javnem mestu ni opravljal velike potrebe in da so vsa javna stranišča oziroma gostinski lokali ob tej uri zaprti. Zanikal je tudi, da bi vozil on, ampak njegova žena. Pa tudi, da ni uriniral pred vsemi, ampak skrit za drevesom. S policisti pa da se je zapletel, ker so ga tudi oni žalili.

Sodnica ga je vseeno spoznala za krivega in mu naložila skupno 1600 evrov denarne kazni, od česar mu je odštela 40 evrov za dan, ki ga je preživel v policijskem pridržanju. Izrečena mu je bila tudi dvomesečna prepoved vožnje, saj je za volan sedel pijan - alkotest mu je nameril 1,08 promila. Sodba še ni pravnomočna, poroča portal Danica.