V priporu

Na Kočevskem zašili 20-letnega serijskega vlomilca

S.R.
14. 9. 2023, 09.12
Posodobljeno: 14. 9. 2023, 09.12
Deli članek:

Kočevski policisti so v začetku tedna pridržali 20-letnika, ki ga sumijo, da ima na grbi več vlomov, ki jih je na območju Kočevja izvršil od konca letošnjega julija do začetka septembra.

Profimedia
/

Policisti so ugotovili, da je lump konec julija vlomil v eno od kočevskih prodajaln, iz katere je sunil več mobilnih telefonov in povzročil za približno 5000 evrov škode. Že v naslednjih dneh je znova poskušal z drugo prodajalno, a je bil neuspešen. Mu je pa uspelo na objektu povzročiti za 400 evrov materialne škode. V tretje mu je znova uspelo. Iz ene od prodajaln je odtujil več kosov orodja in tabličnih računalnikov ter lastniku povzročil za več kot 4000 evrov škode. Četrtič, ko je v še eno prodajalno vlomil na začetku avgusta, mu je šlo vse kot po maslu. Odtujil je večjo količino telefonov v vrednosti več kot 43.000 evrov. Na začetku septembra si je nato za tarčo izbral gostinski lokal, iz katerega je odnesel več kot 2000 evrov gotovine. Zdaj mu je vsaj začasno odklenkalo.

Policisti so ga zaradi suma storitve več kaznivih dejanj velike tatvine privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.