Zaprli središče

Drama v Celovcu: Videla je sumljiva goloprsa moška, na teren policisti in specialci

R.T.
14. 9. 2023, 07.15
Posodobljeno: 14. 9. 2023, 07.15
Deli članek:

Avstrijska policija je včeraj opoldne zaprla in zavarovala del središča Celovca. Pojavila so se namreč poročila o goloprsih moških, ki sta bila najmanj sumljiva.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Celovcu je včeraj potekala obsežna iskalna akcija. Nad mestom je krožil helikopter, deli središča so bili zaprti, na terenu pa je delovalo več deset policistov, ki so jim pomagali tudi pripadniki specialne enote Kobra. Kaj se je dogajalo?

Policija je prejela prijavo ženske, ki je po lastnih besedah opazila moška, ki sta zgoraj brez in oprtana z nahrbtniki stekla v eno od podzemnih garaž. Po poročanju avstrijskega časnika Kleinezeitung so se pojavila tudi poročila o ropu ali grožnji z bombo v eni od tamkajšnjih trgovin. Policija ni ničesar prepustila naključju, a se je vse skupaj izkazalo za lažni alarm.

Moška so izsledili razmeroma hitro, po navedbah tiskovne predstavnice deželne policijske uprave Waltraud Dullnigg je šlo zgolj za prostovoljca, ki sta čistila podzemno garažo. Odpravljala sta posledice nedavnih poplav, kar sta počela brezplačno. Kratke majice sta slekla, ker jima je bilo vroče. Po navedbah Dullniggove nista predstavljala prav nobene grožnje, so pa morali zaradi obsežnega območja, ki ga je bilo treba preiskati, na teren poslati vse razpoložljive sile. Celotna drama se je zaključila ob približno 12.30 uri.