Tragično

Očeta in hčerko (3) skupaj z napihljivim gradom odneslo 50 metrov po zraku, oče ni preživel

R.T.
31. 7. 2023, 12.54
Posodobljeno: 31. 7. 2023, 13.02
Deli članek:

V francoskem vodnem parku je včeraj močan sunek vetra odnesel napihljivi grad, na katerem sta se nahajala 35-letni oče in njegova triletna hčerka. Oče ni preživel, medtem ko je deklica utrpela hude poškodbe.

Profimedia
Fotografija je arhivska.

Tragedija se je pripetila v vodnem parku Wonderland Park v občini Saint-Maximin-la-Sainte-Baume na jugu Francije. Reševalci so obe žrtvi, ki ju je sunek vetra skupaj z napihljivim gradom odnesel kar 50 metrov po zraku, na kraju uspešno oživljali. S helikopterjem so ju nato prepeljali v bolnišnico v Marseillu, kjer pa je oče pozneje umrl. »Z veliko žalostjo sporočam, da sem v poznih večernih urah izvedel, da oče nesreče ni preživel,« je naznanil župan občine s približno 17.000 prebivalci Alain Decanis. Zdravstveno stanje hudo poškodovane triletnice trenutno ni znano.

»Kako se je lahko vodni park, licenciran, da občanom in otrokom prinaša veselje, spremenil v smrtonosen stroj, ki je ubil družino,« se je vprašal Decanis. Zadevo zdaj preiskujejo kriminalisti. Na območju departmaja Var, kjer se nahaja Saint-Maximin-la-Sainte-Baume, so sicer včeraj poročali o vetrovih s hitrostmi do 55 kilometrov na uro.