Nesreča na Hrvaškem

Za volanom pijan policist, v grobu policijski pes

R.T.
22. 7. 2023, 14.47
Posodobljeno: 22. 7. 2023, 14.49
Deli članek:

Hrvaški policist je včeraj na območju vukovarsko-sremske županije s službenim vozilom povzročil prometno nesrečo, v kateri je umrl policijski pes. Policista je poganjal alkohol.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nesreča se je zgodila včeraj ob približno 22.30 uri na območju Županje, mesteca na skrajnem vzhodu Hrvaške ob meji z Bosno in Hercegovino. Tam je 55-letni policisti iz tamkajšnje policijske uprave med službenim časom s posebnim vozilom za prevoz policijskega psa peljal proti mejnem prehodu. Razmere na cesti so bile slabe, prav tako vidljivost, hitrost pa je bila neprilagojena. Kot poročajo hrvaški mediji, je policist trčil v kombinirano vozilo, za volanom katerega je sedel 55-letni državljan Bosne in Hercegovine. V kombiju se je nahajalo še šest sopotnikov, njegovih sonarodnjakov. Policijsko vozilo je pristalo na strehi v jarku, pri čemer je na kraju nesreče poginil policijski pes. Preostali udeleženci so jo na srečo odnesli brez poškodb.

Policisti so ugotovili, da se je njihovemu kolegu po krvi pretakalo 1,45 promila alkohola. Zaradi storjenih prometnih prekrškov so zoper njega uvedli prekrškovni postopek. Hkrati so ga odpustili iz službe, podali pa bodo tudi zahtevek za uvedbo disciplinskega postopka.