Oglasila se je tudi dečkova babica

Grozljive podrobnosti po smrti otroka v avtu: pri mami našli drogo

P.K.
22. 6. 2023, 11.30
Posodobljeno: 22. 6. 2023, 13.56
Deli članek:

V torek je Slovence pretresla vest iz Svetega Lovrenca v občini Prebold, kjer je umrl še ne dvoletni otrok, ki je bil zaprt v avtu, parkiranem na soncu pred stanovanjsko hišo. Sicer mu je pomagal mimoidoči, nato še reševalci, a je bila za dvoletnega dečka pomoč prepozna.

Profimedia
Slika je simbolična.

Po tragičnem dogodku so se pojavile govorice, da naj bi se mama otroka in njen partner pečala z nedovoljenimi substancami. To so izpostavljali celo nekateri anonimni uporabniki družbenih omrežij: "Ta dogodek se je zgodil le nekaj metrov stran od nas in jaz krivim sistem naše države. Mama in vsi, ki živijo v tej skupščini, so narkomani, pa jih ni nikoli CSD vzel pod nadzor."

Izkazalo se je, da informacije držijo. Policija je namreč govorice potrdila, saj je ravnokar javila, da so v hišni preiskavi pri dečkovi mami in njenem partnerju našli drogo. "Podali bomo kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami," so sporočili.

Zanemarjen otrok

Poleg tega sta osumljena storitve kaznivega dejanja povzročitev smrti iz malomarnosti, prav tako bosta ovadena zaradi suma storitve kaznivega dejanja zanemarjanje mladoletne osebe in surovega ravnanje, so še sporočili celjski policisti. Oba sta v policijskem pridržanju in bosta morala k preiskovalnemu sodniku.

Organi pregona so javili še, da so v preteklosti tako fantkovo mamo kot njenega partnerja že obravnavali: "Enega od njiju zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter kaznivih dejanj z elementi nasilja. Drugega pa smo obravnavali zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja," so najnovejše informacije policije.

Javni linč

Na družbenih omrežjih se danes pojavljajo številni zapisi o dečkovi mami. Ljudje objavljajo njene slike, prav tako slike nesrečnega otroka, kar močno obsoja malčkova babica. Na spletu je zato zapisala: "Moja hči ni kriva, prosim za pieteto in pustite mi žalovati, saj umiram. Samo prosim za sočutje in človečnost. Zavedajte se, da ste lahko jutri na mojem mestu. V živalski bolečini objemam cel svet in vam želim vse dobro, kljub vsej dodatni bolečini, ki mi jo prizadejate," so njene besede.