Ljubljana

V ponedeljek tarča ženska iz Viča, včeraj so se spravili na gospo iz Most

P.K.
22. 6. 2023, 10.02
Posodobljeno: 22. 6. 2023, 10.07
Deli članek:

Zadnje čase policija vztrajno opozarja, naj bomo oprezni, ko se okoli našega doma smukajo neznanci in nam potrkajo na vhodna vrata, kajti lahko gre za roparje.

Profimedia
Slika je simbolična.

Na prvi pogled sicer izgleda vse v redu; predstavijo se kot vodovodarji, električarji, serviserji in gradbinci, z nami spletejo pogovor, medtem ko njihovi pajdaši ta čas izkoristijo za krajo. 

Ta teden sta bila samo na območju Ljubljane dva taka dogodka in v obeh primerih sta bili žrtvi ženski. Prvo iz Viča je v ponedeljek ogovoril moški. Načel je pogovor o izvedbi gradbenih del, njegov pajdaš pa je medtem vstopil v hišo, se po njej razgledal in vzel, kar je bilo vrednega. Nagrabil je nekaj nakita v vrednosti tisoč evrov, nakar sta se storilca odpeljala z vozilom bele barve.

Včeraj je nastradala še gospa iz Most, ki jo je prav tako s pogovorom o telekomunikacijskih delih zamotil moški, drugi pa je vstopil v hišo in ukradel nakit v vrednosti nekaj sto evrov. S kraja sta se storilca odpeljala z vozilom sive barve. Eden od njiju je bil star okoli 40 let, nosil je kapo.