Damir Dekanić

Potrdili, da je župan pijan povzročil nesrečo in s pomočjo policistov priredil zapisnik

R.T.
16. 3. 2023, 14.35
Posodobljeno: 16. 3. 2023, 14.36
Deli članek:

Hrvaški urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (Uskok) je v preiskavi potrdil, da je župan Vukovarja Damir Dekanić pijan povzročil prometno nesrečo.

Hrvatska zajednica županija
Predsednik vukovarsko-sremske županije Damir Dekanić je trdil, da je bil le sopotnik.

Dekanić je trdil, da je bil aprila lani le sopotnik v službenem avtu, ki je zletel s ceste in trčil v ograjo pred hišo v kraju Cerna. Napihal je krepko čez mejo – v krvi je imel 1,44 promila alkohola. Vozil naj bi njegov prijatelj. Takšna verzija je šla tudi v uradni policijski zapisnik.

Na podlagi pričevanj in podatkov iz aplikacije v službeni škode je Uskok opravil temeljito preiskavo in ugotovil, da je Dekanić v navezi s tremi policisti priredil zapisnik. Dekanić je vozil, so potrdili. Bil je pijan in povzročil je prometno nesrečo, nato pa je poklical bratranca, da hitro pride na kraj nesreče. Bratranec, ki je bil trezen, je prevzel krivdo za nesrečo, pijani Dekanić pa je po dogovoru s policisti šel v zapisnik kot sopotnik.

Toda priče na kraju nesreče so videle, da se je Dekanić opotekal, ko je izstopil iz avta na voznikovi strani. Aplikacija v avtomobila pa je zabeležila točen čas nesreče, ki je policisti niso vnesli v informacijski sistem policije.

Dekanića, njegovega bratranca in tri policiste so danes privedli na zaslišanje na županijsko sodišče v Osijeku. Ovadeni so zaradi zlorabe položaja.