Najprej 500 evrov, nato ...

VIDEO: Po atentatu v Beogradu med osumljenci tudi mladoletnica

R.T.
13. 3. 2023, 10.43
Posodobljeno: 13. 3. 2023, 10.47
Deli članek:

Srbski policisti dva dni po umoru vdrli v stanovanje v Novem Beogradu, kjer so prijeli dva osumljenca. Iz stanovanja naj bi v pripor najprej odpeljali 17-letnico …

Srbsko ministrstvo za notranje zadeve
Aretacije po umoru

V Srbiji je bil ubit črnogorski državljan Ranko Radošević, domnevno vodja nikšićkega klana, znan tudi kot Ranko Eskobar. Bil naj bi lastnik enega od blindiranih vozil, ki so jih našli v garaži Marka Miljkovića, desne roke srbskega mafijca Veljka Belivuka, ki mu sodijo zaradi umora, mučenja in pretepanja ljudi.

Srbsko notranje ministrstvo je sporočilo, da so po Eskobarjevem umoru aretirali osumljenca S. Z. (28) in L. V. (26). Alo poroča, da naj bi 28-letnik za umor dobil 500 evrov; po opravljenem dejanju naj bi mu jih obljubili še 100.000.

Osumljenca naj bi v preteklosti skupaj prestajala zaporno kazen, načrt pa naj bi v nekaj mesecih skovali s pomočjo šifrirnih mobilnih telefonov.
Spomnimo. Radošević je v četrtek okoli 11. ure pil kavo na bencinski črpalki v Beogradu, ko sta dva zamaskiranca vanj izstrelila več strelec. Ko je bil na tleh, sta ga še dvakrat ustrelila v glavo.

Omenjena 17-letnica je osumljena, da je sodelovala pri atentatu.