Prehitro slovo

Kruta bolezen vzela komaj 41-letnega slovenskega glasbenika

P.K.
13. 3. 2023, 08.18
Posodobljeno: 13. 3. 2023, 08.23
Deli članek:

Pred nekaj meseci je izvedel, da je hudo bolan. Njegovi glasbeni prijatelji so zanj zbirali celo denar za dodatne preiskave in morebitne operacije.

arhiv
Franci Vrbovšek

A žal ni bilo mogoče storiti ničesar, kar bi ga rešilo. Gre za kitarista, trobentarja, harmonikarja, bobnarja, vokalista in dolgoletnega člana Okroglih muzikantov, Francija Vrbovška.

S svojo diagnozo se je zelo hitro sprijaznil in želel čimbolj kvalitetno preživeti še preostali čas življenja, seveda predvsem s svojima otrokoma in partnerko Matejo. Na Gregorjeve nedeljo se je njegovo srce ustavilo.

Kor poroča Radio Veseljak je bil Franci Vrbovšek član priljubljenih in priznanih Okroglih muzikantov celi dve desetletji. Z njimi je posnel največje uspešnice in požel številne uspehe doma in v tujini. Tako kot ostali člani, se je tudi on priučil igranja številnih inštrumentov, njegova prva ljubezen pa je bila zagotovo kitara, od katere se je le redko ločil. Zelo intenzivna leta nastopanja so verjetno pustila pečat tudi na zdravju. Tako je mnogo prehitro, star komaj 41 let za vedno zaspal.