Iskalna akcija

Ni več upanja, našli trupelce, aristokratka ostaja v priporu

R.T.
1. 3. 2023, 22.18
Posodobljeno: 1. 3. 2023, 22.24
Deli članek:

Zagonetni primer iz Anglije se počasi razpleta.

Profimedia
Preiskovali so obsežno območje okoli Brightona.

Kot smo že poročali, se celotna zadeva vrti okoli nenavadnega para in njunega novorojenčka. 35-letna Constance Marten, nosečnica z aristokratskim pedigrejem, in njen partner Mark Gordon, posiljevalec, ki je skoraj 20 let preživel v zaporih, sta se od septembra lani selila po najemniških stanovanjih in kampih. Martenova naj bi rodila v dneh okoli 5. januarja, a se je par vse do ponedeljka, ko so ju opazili v bližini Brightona, uspešno izmikal javnosti in policiji. Policija ju je prijela in zaslišala, a do danes ni bilo jasno, kaj se je zgodilo z novorojenčkom.

Profimedia
Constance izhaja iz premožne družine, od katere pa se je leta 2016 odtujila. Mark je bivši zapornik, ki so ga iz ZDA deportirali v Veliko Britanijo.

Po obsežni iskalni akciji, v kateri so si pomagali s helikopterji, droni in iskalnimi psi, so danes v gozdu v bližini Brightona, nedaleč o kraja, kjer so ju aretirali, le našli posmrtne ostanke. »Razpletlo se je tako, kot si sam in moji sodelavci, ki so sodelovali v iskanju, nikakor nismo želeli,« je pojasnil policist Lewis Basford. Dodal je, da treba zdaj počakati na izsledke obdukcije, ki bo pokazala, kaj se je z otrokom zgodilo. Par trenutno ždi v priporu.

Profimedia
Preiskovali so obsežno območje okoli Brightona.

Profimedia
Preiskovali so obsežno območje okoli Brightona.