Grozljivka v Zaječarju

Malo Petro v prerani grob položili v beli obleki in beli krsti

J.V.
28. 2. 2023, 11.20
Posodobljeno: 28. 2. 2023, 11.28
Deli članek:

Pred enim tednom se je v Zaječarju odvil zločin, ki še vedno pretresa srbsko javnost. Na las podoben primer je pri nas odmeval poleti 2016, ko je na Jesenicah za posledicami zlorab staršev umrla dve leti stara punčka Arina.

Twitter
Punčko so v nedeljo v beli obleki in beli krsti pokopali na pokopališču v Grljanu.

Obukcija trupla 2 leti stare Petre Vladulović je pokazala, da je malčica umirala v mukah. Na Inštitutu za sodno medicino v Nišu so ugotovili, da je imela punčka od silovitih udarcev raztrgana jetra, usodne pa so bile hude poškodbe po glavi.

Zanemarjanja in surovega ravnjanja, ki je imelo za posledico smrt, je osumljen njen očim, 26-letni Miloš Nikolić, ki se je na zaslišanju na tožilstvu branil z molkom. Grozi mu dosmrten zapor. Mama, 23-letna Jelena Todorovska, je kalvarijo menda opazovala, in tudi ona se bo zagotovo znašla v kazenskem postopku na sodišču.

Spomnimo: nezavestno Petro je v zdravstveni dom v Zaječarju prejšnji torek okoli 15. ure pripeljala mama. Zdravniki so se eno uro zaman mučili z oživljanjem. Smrt je nastopila ob 16.10 uri. Policija je Miloša in Jeleno kmalu po tem prijela, zdaj se oba nahajata v pridržanju.

Facebook
Jelena Todorovski in Miloš Nikolić imata na vesti grozljiv zločin.

Punčko so v nedeljo v beli obleki in beli krsti pokopali na pokopališču v Grljanu. Na zadnjo pot so jo pospremili v družinskem krogu, skrušeni oče Nemanja Vladulović, sestrica Dunja in bratec Dušan, drugi sorodniki, edino mami Jeleni niso dovolili, da bi se udeležila pogreba.

Eden od sosedov, ki živi poleg hiše, v kateri se je zgodil zločin, pravi, da je Miloš večkrat trpinčil malo Petro. "Pogosto je bilo slišati hrup, vpitje, jok. Večkrat sem potrkal na njihova vrata, da so utihnili," je pojasnil za Telegraf in dodal, da policije zaradi hrupa ni nikoli klical.

Za Telegraf je spregovorila tudi morilčeva mama Cveta Nikolić, ki je v izjavi poudarila, da je bil tudi Petrin bratec Dušan deležen zanemarjanja in tepežk, ko je obiskoval mamo. Jelena in Miloš sta bila sicer par šele štiri mesece. V Centru za socialno delo v Zaječarju so nad zločinom pretreseni, a pojasnjujejo, da pri delu z družino nikoli ni bilo težav.

Facebook
Alibabićevo so pravnomočno obsodili na 23 let zapora, Jakupija pa na 21 let zapora.

Podoben primer je pri nas odmeval poleti 2016, ko je na Jesenicah umrla dve leti stara deklica Arina za posledicami možganskih poškodb, ki pa so bile le vrh ledene gore zlora  njenih staršev, mame Sande Alibabić in njenega partnerja Mirzana Jakupija. Poleg poškodb glave so izvedenci ugotovili tudi številne druge: več zlomljenih reber, raztrganine, opekline, vbodne rane, izbit zob. Deklico sta večkrat doma pustila samo, včasih ji je družbo delal pes.

Sodili so jima za zanemarjanje in surovo ravnanje z mladoletno osebo, pet povzročitev lahkih telesnih poškodb, tri hude telesne poškodbe in posebno hudo telesno poškodbo, ki je vodila v smrt. Na obravnavah sta obtožena s prstom kazala drug na drugega, v priporu pa usklajevala svoji zgodbi. Alibabićevo, za katero so izvedenci ugotovili, da do svojih otrok ne čuti empatije, so pravnomočno obsodili na 23 let zapora, Jakupija pa na 21 let zapora.