Trupla še niso našli

Anina mama ima še kanček upanja, da je njena hčerka živa

R.T.
28. 2. 2023, 09.43
Posodobljeno: 28. 2. 2023, 10.15
Deli članek:

»Ne vem, kje so Anini otroki, imam pa še kanček upanja, da je moja Ana živa,« je za srbski Blic dejala Milanka Ljubičić, mama še vedno pogrešane, a najverjetneje mrtve 39-letne Ane Walshe.

Profimedia
Milanka Ljubičić s sliko, na kateri sta njeni hčerki. Vnukov pa že dolgo ni videla, tudi v ZDA ne namerava potovati.

Skoraj tri mesece je minulo od izginotja 39-letne Ane Walshe, rojene Beograjčanke, ki se je v ZDA poročila s podjetnikom Brianom Walshejem. Sled za njo se je izgubila 1. januarja, ko bi morala iz domačega Bostona odpotovati v Washington, a tja ni prispela. Pravzaprav jo je nekaj ustavilo že na poti do letališča. Policisti utemeljeno domnevajo, da jo je umoril njen mož Brian, s katerim imata tri otroke. Med preiskavo so na smetišču nedaleč od domače hiše v kraju Cohasset kriminalisti našli okrvavljene vreče, žago, sekiro in čistila, v kleti hiše pa krvav nož. Brian je dan po izginotju nakupil za 450 dolarjev čistil. Da bi zakril sledi grozljivega zločina? Na policiji je dejal, da je opremo nabavil za beljenje hiše. A menda je na domačem računalniku brskal za nasveti, kako se znebiti 55-kilogramov težkega ženskega trupla.

Brian Walshe trenutno biva v priporu. Prvo zaslišanje je bilo preloženo na 1. marec zaradi odvetniško-birokratskega »trika«. Dokaznega materiala zoper Briana naj bi bilo precej, ni pa trupla, kar daje materi pogrešane Milanki Ljubičić še nekaj upanja.

Facebook
Ana in Brian septembra 2016.

Novinarjem Blica je povedala, da še vedno verjame, da Brian ni kriv za smrt njene hčerke. Po njeni oceni je nujno zaslišanje Brianove mame. Zoper njo nima kakšnih dokazov, ampak čuti, da bi lahko povedala kaj koristnega. Briana je vedno hujskala zoper Ano, mu prišepetovala zle misli, med drugim tudi to, da oba sinova nista njegova. Tako pravi Milanka, ki naj bi Brianu že pred leti rekla, da so to neumnosti, če pa je v dvomih, pa naj opravi test očetovstva, da bo pomirjen.