Vse večja napetost

Wizz Air ustavlja vse lete v Moldavijo

M. T. V.
28. 2. 2023, 07.24
Posodobljeno: 28. 2. 2023, 07.32
Deli članek:

Zaradi vse večje napetosti v državi in govoric o Putinovem apetitu po razširitvi vojne, se začenjajo odpovedi letov.

Profimedia
Wizz Air

Letalska družba Wizz Air se je odločila, da s 14. marcem ukine vse lete v moldavijsko prestolnico Kišinjev, kot razlog pa so navedli vse večjo nevarnost v njihovem zračnem prostoru. "Kot rezultat nedavnih dogodkov v Moldaviji in velikega, ampak ne neizbežnega, tveganja v zračnem prostoru te države, smo sprejeli težko, a odgovorno odločitev, da s 14. marcem ustavimo vse lete v Kišinjev," so zapisali v sporočilu za javnost. "Varnost potnikov in zaposlenih ostaja naša prva prioriteta."

Odnosi med Moldavijo in Rusijo se namreč vse bolj zaostrujejo in vse glasnejša postajajo ugibanja, da bi lahko Putin svoje vojaške enote poslal tudi v to državo. Moldavska predsednica Maia Sandu je pred dnevi obtožila Moskvo, da pripravlja državni udar, in sicer s pomočjo saboterjev, ki podžigajo nemire v že tako politično nestabilnem času.

Moldavija, ki je lani postala kandidatka za sprejem v EU, obžaluje Wizz Airovo nenadno odločitev, ki bo gospodarsko eno najbolj revnih evropskih držav še dodatno prizadela. Poleg tega je moldavski turizem na udaru tudi zaradi vojne v sosednji Ukrajini.