Groza v berlinskem parku

FOTO: Pogrešano 5-letnico našli v grmičevju, umoril naj bi jo 19-letnik

R.T.
22. 2. 2023, 09.10
Posodobljeno: 22. 2. 2023, 12.49
Deli članek:

Berlin je pretresel strašen zločin. V enem od parkov so v mlaki krvi našli pogrešano petletno deklico, ki je bila žrtev brutalnega napada. Umrla je v bolnišnici.

Profimedia
Hudo poškodovano deklico so našli v berlinskem parku Pankow.

Hudo poškodovano deklico, ki je bila pogrešana od približno 15. ure, je včeraj malo pred 18. uro v berlinskem parku Pankow našla naključna mimoidoča. Nahajala se je v grmičevju nedaleč od staje s kozami, kjer lahko otroci opazujejo in tudi hranijo živali. Po poročanju nemškega tabloida Bild je deklica utrpela več vbodnih ran. Reševalci so jo na kraju uspešno oživljali, nato so jo s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, kjer pa je malo pozneje umrla. Na kraj so se nemudoma zgrnili kriminalisti in forenzični izvedenci, kaj hitro pa so aretirali tudi osumljenca. »Sumimo umor. V povezavi s tem primerom je bil aretiran 19-letni osumljenec,« je pojasnil tiskovni predstavnik policije.

Policija je 19-letnika včeraj aretirala »na obrobju parka« nedaleč kraja, kjer so našli deklico, pa je danes zjutraj pojasnila policija. Že danes ga predvidoma čaka obisk pri preiskovalnem sodniku.

Deklica je malo pred 15. uro izginila iz manjšega parka Paule, ki se nahaja nekaj sto metrov od parka Pankow. Iskalo jo je veliko število policistov in pripadnikov drugih reševalnih služb, območje pa je preletaval tudi helikopter. Policija še preiskuje, kako je deklica prišla iz enega parka v drugega in kakšno vlogo je pri tem odigral osumljenec. Tako še ni znano, ali je pobegnila sama, ali pa je šlo za ugrabitev. 19-letni osumljenec in petletnica naj bi se po navedbah policije sicer poznala oziroma naj bi med njima obstajala »povezava.«

Policisti so tabloidu razkrili še, da je 19-letnik nemški državljan turških korenin, medtem ko ima petletnica nemško-poljsko-turške korenine.