Neslana šala

14-letnika nezadovoljna s sendvičem, anonimno prijavila, da je v lokalu bomba

M. T. V.
20. 2. 2023, 15.03
Posodobljeno: 20. 2. 2023, 15.29
Deli članek:

Splitska policija je zaradi tega zaprla velik del mesta, evakuirala lokal in na noge dvignila splitsko bolnišnico in okoliške prebivalce.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Prejšnji teden se je v Splitu odvila cela drama: policija je prejela anonimni klic, da je v lokalu s hitro prehrano nastavljena bomba. Seveda so se možje postave takoj odzvali, zablokirali velik del mesta, evakuirali lokal in v akcijo poslali oddelek za deaktivacijo eksploziva. V bližini omenjenega lokala je splitski klinični center, tako da je bilo tudi tam osebje v pripravljenosti, če bo treba evakuirati bolnišnico, prav tako so si nohte grizli prebivalci okoliških blokov. A na srečo bombe ni bilo in policija je potrdila, da je šlo za lažni preplah.

Zdaj so s pomočjo preiskave ugotovili, kdo je prijavil bombo in zakaj. Šlo je za maščevanje dveh najstniških prijateljev, ki sta bila nezadovoljna z velikostjo sendvičev, ki sta ju kupila v lokalu. Najprej sta se pritožila tamkajšnjemu zaposlenemu, a ker nista dosegla nič, sta 14-letnika skovala 'zabavno' maščevanje: s svojega telefona sta poklicala policijo in naznanila, da bo v lokalu eksplodirala bomba. Fanta zdaj čaka srečanje s sodnikom, o vsem pa je bil obveščen tudi center za socialno delo.