Posledice obiska

Biden že zapustil Ukrajino, prvi odzivi Rusije na njegov obisk: "To je provokacija"

E. J.
20. 2. 2023, 13.30
Posodobljeno: 20. 2. 2023, 13.40
Deli članek:

Bo obisk predsednika ZDA v Ukrajini vplival na potek 'posebne operacije'?

Profimedia
Ameriški predsednik Joseph Biden je obiskal ukrajinskega predsednika Volodomirja Zelenskega, zdaj je Ukrajino že zapustil.

Poslanec državne dume iz regije Krim Mihail Šeremet je obisk ameriškega predsednika Josepha Bidna v Kijevu označil za provokacijo.

"To je provokacija, tega ni mogoče drugače imenovati. Obisk ozemlja države, ki je stran v konfliktu, je kljubovalen in očiten korak, ki bo imel neusmiljene posledice za kijevski režim," je za RIA povedal Šeremet, poroča srbski portal Kurir. Po njegovih besedah ​​je Biden skupaj z Zelenskim mednarodni zločinec, ki bo v celoti odgovarjal pred zakonom.

Profimedia
Predsednik Joe Biden se je danes srečal z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim in njegovo ženo Oleno Zelensko pred obletnico rusko-ukrajinske vojne v Kijevu v Ukrajini.
"To sta dva diktatorja"

"Ljudje, kot je Biden in njegova ekipa, so sramota za Američane, tako kot so fašisti sramota za Nemce," je poudaril poslanec. 

Obisk ameriškega predsednika Joeja Bidna v Kijevu ne bo imel političnih posledic in ne bo vplival na potek ruske posebne operacije, je v ponedeljek za RIA Novosti povedal krimski senator Sergej Čekov"Bidnov obisk ne bo imel političnih posledic in ne bo vplival na potek ruske posebne operacije. Zahod preprosto daje ukrajinskemu vodstvu nekaj upanja, da se bo oboroženi spopad nadaljeval," je dejal parlamentarec. Opozoril je tudi, da je za Bidna to "samopromocija, ki Ukrajini ne bo pomagala." "Fant v majici s kratkimi rokavi pri 80 letih se je odločil pokazati mladostniško bahavost," je dodal Čekov. Biden je v danes prispel na nenapovedan obisk v Kijev in se srečal z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim.

Biden je zdaj že zapustil ukrajinsko prestolnico Kijev, poročajo novinarji Bele hiše. "Predsednik Biden je zapustil Kijev," je tiskovna skupina zapisala v izjavi.