Čelno v tovorno vozilo

FOTO: V tragediji na Trebiji ugasnilo življenje 36-letnika

S.R.
17. 2. 2023, 17.31
Posodobljeno: 17. 2. 2023, 17.31
Deli članek:

Policisti so pojasnili več podrobnosti o današnji hudi prometni nesreči v bližini naselja Trebija v občini Gorenja vas - Poljane, v kateri je življenje izgubila ena oseba.

Gasilska Enota Škofja Loka
Posledice jutranje nesreče pri naselju Gabrk v občini Škofja Loka.

O današnji tragični prometni nesreči, ki se je opoldne zgodila na cesti Škofja Loka – Žiri, smo že poročali. V trčenju avtomobila in tovornega vozila je umrla ena oseba. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik PU Kranj Roland Brajič, je v nesreči po do zdaj znanih podatkih umrl 36-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil proti Žirem. V nepreglednem ovinku je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v tovorno vozilo, za volanom katerega je sedel 41-letni voznik.

Voznik avtomobila je bil na mestu mrtev, poškodbe so bile prehude. Voznik tovornega vozila in potnica sta jo odnesla brez poškodb. Cesta je bila zaradi odpravljanja posledic med 12.00 in 16.00 zaprta za ves promet. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče. O ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Že navsezgodaj pa je močno počilo tudi v občini Škofja Loka. Kot so sporočili škofjeloški gasilci, sta pri naselju Gabrk trčili osebno in kombinirano vozilo. Gasilci so morali iz avtomobila s tehničnim posegom rešiti ukleščeno osebo. V nesreči so se sicer poškodovale tri osebe, ki so jih oskrbeli reševalci. 

Gasilska Enota Škofja Loka
Posledice jutranje nesreče pri naselju Gabrk v občini Škofja Loka.