Ugrabljena?

V skrivnostno izginotje 45-letne mamice bi lahko bila vpletena "tretja oseba"

J.V.
7. 2. 2023, 16.35
Posodobljeno: 7. 2. 2023, 17.38
Deli članek:

Na Otoku že 11. dan poteka obsežna iskalna akcija za 45-letno mamo dveh punčk, ki se ni vrnila s sprehoda s psičko. Forenziki ne izključujejo možnosti, da je bila ugrabljena.

Profimedia
Nicola Bulley s partnerjem Paulom Anselom.

Nicola Bulley iz vasice St. Michael's v pokrajini Lancashire v severni Angliji je v petek 27. januarja, kot vsak delovni dan, svoji hčerki, stari šest in devet let, odpeljala v šolo, potem pa se je s psičko odpravila na sprehod ob reki Wyre, s katerega se ni vrnila.

45-letnica se je med sprehodom priključila na virtualni službeni sestanek, vendar je imela izklopljeno kamero in utišan mikrofon. Sestanek se je končal ob 9.30 uri, vendar je Nicola ostala prijavljena. Kmalu zatem so njeno psičko, špringer španjelko Wilow, drugi sprehajalci našli tavajočo samo, telefon 45-letnice pa na klopci ob reki. O njej pa ne duha ne sluha. Teorija policije je, da je padla v vodo, a potapljači njenega trupla do danes niso našli.

Profimedia
Iskalna akcija se nadaljuje 11. dan.

Forenzik Peter Faulding, ustanovitelj Specialist Group Inertnational, ki v Veliki Britaniji policiji, reševalcem in gasilcem 24/7 nudi pomoč pri iskanju pogrešanih oseb, je po poročanju britanskih medijev dejal, da tako zagonetnega primera v svoji 20 letni karieri še ni doživel. Po njegovem bi lahko bila v primer vpletena tudi "tretja oseba". "Instinkt mi pravi, da je ni v vodi," pravi Faulding.

Profimedia
Je bila 45-letnica ugrabljena?

"Bil je povsem običajen dan, s seboj ni vzela veliko in preprosto je izginila, kot da bi jo vzeli vesoljci," je poudaril. "Pričakoval bi, da bi Nicolo našli tik pred klopjo, če bi se spustila v vodo," je še dejal in dodal, da se boji, da je mobilni telefon, ki so ga našli na klopci ob reki, nekdo pustil kot "vabo". "Če bi se res utopila, bi potapljači njeno truplo že našli," je prepričan forenzik.

Profimedia
Nazadnje so jo videli 27. januarja.