Izginila kot kafra

Kot vsak dan je odpeljala hčerki v šolo in psičko na sprehod, s katerega se ni vrnila

J.V.
6. 2. 2023, 15.40
Posodobljeno: 6. 2. 2023, 18.21
Deli članek:

Partner 45-letne mame dveh punčk skrušeno pravi, da se je "ugreznila v tla". Dneve, ki jih družina preživlja, pa opisuju kot "večni pekel".

Lancashire Police
Pogrešana Nicola Bulley s psičko Wilow.

Nicola Bulley iz vasice St. Michael's v pokrajini Lancashire v severni Angliji je v petek 27. januarja, kot vsak delovni dan, svoji hčerki, stari šest in devet let, odpeljala v šolo, potem pa se je s psičko odpravila na sprehod ob reki Wyre, s katerega se ni vrnila.

Profimedia
Idilična vasica ob reki Wyre; kraj skrivnostnega izginotja 45-letnice.

Njen partner Paul Ansel skrušeno pravi, da se je "ugreznila v tla". Dneve, ki jih preživlja, pa opisuje kot "večni pekel". "Kar ne zdi se resnično. Vse kar lahko rečemo je, da jo moramo najti. Ima dve majhni deklici, ki potrebujeta svojo mamo doma," je dejal za britansko tiskovno agencijo PA Media. "Nikoli, nikoli ne bomo izgubili upanja. Zdi se, kot da se je ugreznila v tla. To je preprosto noro," je še poudaril.

Profimedia
Nicola Bulley s partnerjem Paulom Anselom.

45-letnica se je med sprehodom priključila na virtualni službeni sestanek, vendar je imela izklopljeno kamero in utišan mikrofon. Sestanek se je končal ob 9.30 uri, vendar je Nicola ostala prijavljena. Kmalu zatem so njeno psičko, špringer španjela Wilow, drugi sprehajalci našli tavajočo samo, telefon 45-letnice pa na klopci ob reki. O njej pa ne duha ne sluha.

Profimedia
Nazadnje so jo videli 27. januarja zjutraj.

Njena prijateljica Stephanie Benyon, katere otroci obiskujejo isto šolo, je za CNN povedala, da je Nicole "prijazna, zvesta in preudarna oseba, ki obožuje svoji dve deklici ter družino in prijatelje." Neka druga njena prijateljica pa je za Daily Mirror povedala, da je od izginotja govorila z dvema sprehajalcema psov, ki sta tisti dan videla Nicole; povedala sta, da se je z njima "smejala in šalila", ko so se srečali. V njenem vedenju ni bilo nič sumljivega.

Profimedia
V iskanje se je poleg policistov vključila tudi lokalna skupnost.

Kot še piše Mirror, nekatere ženske zdaj s strahom hodijo okoli idilične vasice in reke Wyre. Policisti sicer zatrjujejo, da ne verjamejo, da je izginotje "sumljivo", ljudi pa pozivajo, naj ne širijo lažnih govoric. Njihova trenutna hipoteza je, da je Nicola padla v reko. Do izginotja 45-letnice sicer prihaja v času povečanega nezaupanja do policije, potem ko je nekdanji londonski policist David Carrick nedavno priznal serijo posilstev.