Imela ga je dovolj

Upokojenka soproga, ki jo je leta trpinčil, z metlo potolkla do smrti

R.T.
19. 1. 2023, 16.16
Deli članek:

Mnogi bi rekli, da svet 89-letnega upokojenca, ki ga je krasila surova narava, ne bo pogrešal. Za njegovo 83-letno soprogo so se s tem končala leta trpičenja in nasilja.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Zločin se je odvil v mestu Frankenthal v zvezni deželi Porenje-Pfalz. Tam so namreč v ponedeljek policisti v eni od hiš našli mrtvega 89-letnega moškega. Na telesu so bile vidne poškodbe, obležal pa je v mlaki krvi. Preiskavo so v svoje roke nemudoma prevzeli kriminalisti, ki jih je usmerjalo državno tožilstvo. Že policisti so sicer na kraju pridržali njegovo 83-letno soprogo, ki z besedami ni skoparila.

Kot je razodela policistom, jo je soprog že leta trpinčil, nad njo izvajal tako psihično kot fizično nasilje. Tokrat, ko je še enkrat več izbruhnil, se mu je uprla. Imela je dovolj. Kresnila ga je z metlo, on pa se je zgrudil. Po poročanju nemškega tabloida Bild je poznejša obdukcija pokazala, da so 89-letnika pestile številne zdravstvene tegobe, ki so morda prav tako prispevale k njegovi smrti. Umrl je namreč zaradi kombinacije srčnega zastoja in izgube krvi. Kriminalisti primer sicer zaenkrat obravnavajo kot kaznivo dejanje uboja, a je povsem možno, da bodo na koncu prišli do zaključka, da je 83-letnica dejanje storila v silobranu, ali pa da je šlo za povzročitev smrti iz malomarnosti.