Slovenija

Svet24 išče dobrotnika leta 2022

M.K.
19. 1. 2023, 14.35
Posodobljeno: 19. 1. 2023, 16.02
Deli članek:

Časopis Novice Svet24 išče dobrotnika leta 2022. Imate znanko, ki v prostem času obiskuje osamljene, starejše, bolne, odrinjene na rob ali soseda, ki vedno nesebično priskoči na pomoč ljudem v stiski? Na elektronsko pošto redakcija@svet24.si nam lahko sporočite njegovo ime in njegovo zgodbo, morda bo na koncu za dobrotnika lanskega leta izbran prav vaš kandidat.

Profimedia
Povejte nam kdo je tisti v vaši bližini, ki si zasluži naziv Dobrotnik leta 2022.

Čas, v katerem živimo, je hiter in nemalokrat nas preganja v površne stiske rok in mimobežne odnose. A življenje je več kot to in k sreči so med nami še ljudje, ki se ustavijo, prisluhnejo, objamejo, pomagajo.

Prav je, da se za trenutek ustavimo ter tem posameznikom in posameznicam namenimo pozornost. To so ljudje, ki s svojim čutom za solidarnost in sočloveka puščajo sledi v vseh plasteh naše družbe. Na področjih humanitarnosti, okoljevarstva, zdravstva, v skrbi za živali, kulturno dediščino, v prizadevanjih za boljše medgeneracijske odnose in odnose nasploh.

Drage bralke in bralci, prav vi najbolje poznate te ljudi. V vašem okolju živijo. Morda v vaši ulici, vasi, sosednjem kraju. Je to morda vaš sosed, ki vedno nesebično priskoči na pomoč ljudem v stiski?

Je to znanka, ki v prostem času obiskuje osamljene, starejše, bolne, odrinjene na rob? Je to učiteljica iz vaše šole, ki s prav posebnim žarom opravlja svoje poslanstvo in še več od tega? Poznate koga, ki bi si zaradi svojega odprtega srca, odprtih rok zaslužil poklon javnosti?

Sporočite nam njegovo ime in njegovo zgodbo. Začenjamo namreč akcijo Dobrotnik leta, v kateri bomo predstavili izjemne ljudi, ki so s svojimi dejanji zaznamovali preteklo leto. Kandidate za regijski izbor bomo predstavili v našem mediju, bralci pa boste izmed njih izbrali tistega, ki ga bo v širšem, nacionalnem izboru revije Naša žena, spoznala vsa Slovenija.

Svet24
Ob prijavi preko elektronske pošte nam posredujte podatke, navedene v glasovnici.