naključno razrešen umor

Kupil zapuščen kontejner, v njem pa našel trupla ubite družine

M. T. V.
16. 1. 2023, 20.20
Posodobljeno: 16. 1. 2023, 20.27
Deli članek:

Mislil je, da bo na dražbi kupljen skladiščni kontejner morda vseboval kaj vrednega – namesto tega pa ga je čakal grozljiv prizor.

Pixabay
Američan je kupil skladiščni kontejner in v njem našel tri trupla.

George Gennai iz Seattla je na dražbi kupil zapuščen skladiščni kontejner, ker je mislil, da bo v njem našel kaj vrednega. S pričakovanjem se je lotil več plasti plastike, ki je prekrivala stvari v skladišču, pod njimi našel celo goro starih oblačil, ko je odkopal še te, pa so na dnu ležale vreče za smeti. Najprej je zavohal grozljiv smrad, ko je odprl prvo vrečo, pa je v njej našel človeško lobanjo. To je bilo več kot dovolj, da je prenehal s pregledovanjem in pozabil na zaklad. Takoj je obvestil policijo, ki je v kontejnerju našla tri trupla, žensko in dva otroka. Uspelo jim je ugotoviti, da gre za 36-letno Barbaro Bender in njena sinova, 15-letenga Marka ml. in 8-letnega Briana, ki so izginili pred dvanajstimi leti. Mrliški oglednik je ugotovil, da so vsi trije umrli zaradi udarcev v glavo.

Sum je takoj padel na njenega moža Marka – Barbaro so nazadnje videli, ko je vložila zahtevek za ločitev in spakirala svoje in sinove stvari v avto. Mark je kmalu priznal svoj gnusni zločin in bil obsojen na osemdeset let zapora.

Celotna zgodba pa se je odvila, ker je Markova druga žena našla neznan izdatek na trajniku in ga prenehala plačevati – šlo je za najemnino za kontejner, ki jo je Mark plačeval že dvanajst let.