Po čudežu preživeli

FOTO: 41-letni Patel s soprogo in otrokoma v prepad zapeljal namerno

R.T.
4. 1. 2023, 16.31
Posodobljeno: 4. 1. 2023, 16.37
Deli članek:

Policija v Kaliforniji je po ponedeljkovi hudi prometni nesreči, v kateri je z avtomobilom znamke Tesla v prepad zgrmela štiričlanska družina, pridržala 41-letnega voznika Dharmesha Arvinda Patela.

Profimedia
Mesto, kjer je družina zapeljala v prepad.

Kot smo že poročali, so vsi družinski člani, in sicer dve odrasli osebi ter 4-letni deček in 7-letna deklica, nesrečo po čudežu preživeli. Gasilci in reševalci so iz povsem uničenega avtomobila, ki je pristal ob skalovju kar 75 metrov pod cestiščem, izvlekli hudo poškodovane, a žive potnike, ki so jih nato prepeljali v bolnišnico.

Nesreča se je zgodila nedaleč od tako imenovanega »hudičevega tobogana,« skalnatega prepada južno od San Francisca, znanega po številnih prometnih nesrečah, ki se običajno končajo smrtno. Policisti so včeraj pojasnili, da vzroka za nesrečo še ne poznajo, a da na mestu, kjer se je zgodila, ni varovalne ograje. Hkrati vremenske razmere niso bile slabe, Teslin avtopilot pa ni bil vklopljen. Kot danes poročajo ameriški mediji, policija sumi, da je Patel čez prepad zapeljal namerno. Tako je osumljen poskusa umora in samomora, policisti pa ga bodo vklenili, ko bo v bolnišnici okreval. V bolnišnici še vedno okrevajo tudi njegova 41-letna soproga Neha ter oba otroka. Družina sicer prebiva v Pasadeni v okrožju Los Angeles.

Profimedia
Mesto, kjer je družina zapeljala v prepad.