Zasačeni na kraju zločina

FOTO: S pretihotapljenimi cigareti bi makedonska naveza Slovenijo ogoljufala za 60 tisočakov

J.V.
7. 12. 2022, 14.25
Posodobljeno: 7. 12. 2022, 14.28
Deli članek:

Policija je trojico zasačila s prsti v marmeladi.

PU Koper
Zaplenjeni cigareti.

Koprski kriminalisti so obravnavali kaznivo dejanje tihotapstva; 28. novembra so okoli polnoči s prsti v marmeladi zasačili tri državljane Severne Makedonije, fanta stara 51 in 24 ter 19-letno dekle. Družba je na izogibališču ob cesti Razdrto - Senožeče pretihotapljene cigarete zlagala iz kombija moldavskih registrskih oznak, ki ga je vozil 51-letnik, v osebno vozilo znamke Seat Altea s slovenskimi tablicami, ki sta ga uporabljala preostala dva. Mlajša imata oba urejeno začasno prebivanje na območju Slovenije.

PU Koper
Zaplenjeni cigareti.

Na kraju so policisti zasegli skupno 17.465 škatlic oz. 349.300 cigaret različnih znamk. Skupni znesek dajatve za pretihotapljeno blago bi znašal 60.140,52 evrov (trošarine, carina in DDV). Zaseženi cigareti so bili nato predani v hrambo uslužbencem Fursa.

PU Koper
Zaplenjeni cigareti.

Naslednji dan so bile opravljene tudi hišne preiskave tovornega vozila in priklopnika, osebnega vozila in stanovanja na območju Nove Gorice, vendar kriminalisti niso zasegli novih predmetov. Vsi osumljeni so bili isti dan privedeni pred preiskovalnega sodnika v Kopru, a so bili po zaslišanju izpuščeni na prostost. Za storitev kaznivega dejanja tihotapstva (po čl. 250/II-VI KZ) je zagrožena kazen od enega do desetih let zapora in denarna kazen.