naredil salto

Stanovalka dobrodelneža, ki je zbiral donacije, pahnila po stopnišču in odvlekla na dvorišče

R.T.
30. 11. 2022, 08.03
Posodobljeno: 30. 11. 2022, 08.08
Deli članek:

Sodišče na Tirolskem je 57-letno žensko, obtoženo napada na uslužbenca Rdečega križa, spoznalo za krivo. Obisk mlajšega moškega, katerega edina napaka je bila prošnja za donacije, jo bo tako znatno udaril po žepu.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Vse skupaj se je odvilo avgusta letos, ko je nekje na vzhodu avstrijske zvezne dežel Tirolska na vrata ene od stanovalk potrkal uslužbenec Rdečega križa. Slednji je prosil za donacijo, pri čemer je ponujal tudi članstvo v dobrodelni organizaciji, kar pa kot kaže ni bilo pogodu 57-letni stanovalki. O nadaljnjih dogodkih sta udeleženca povedala vsak svojo zgodbo, a sta si ti diametralno nasprotni.

Uslužbenec, mlajši moški, je po poročanju časnika Kronenzeitung na sodišču zatrdil, da ga je 57-letnica porinila po stopnišču, ga nato prijela za ovratnik in odvlekla na dvorišče. Obtoženka je na drugi strani navedla, da je vse skupaj laž, da se je mladenič sam vrgel po stopnišču. Prek video povezave so zaslišali tudi njeno 91-letno mamo, ki pa je dejala, da incidenta na stopnišču ni videla na lastne oči. Tožilec je pričevanje 57-letnice, da se je uslužbenec, ko je »namerno padel po stopnišču« in pred hišo naredil »salto,« poškodoval sam, označil za »pravljico.«

»Trdite, da se je sam vrgel po stopnišču, preprosto vam ne verjamem,« je dejal sodnik, ki je obtoženko obsodil za kaznivo dejanje povzročitve telesne poškodbe. Odnesla jo je zgolj z denarno kaznijo. Plačati bo morala 800 evrov.