Večkrat namerno v policiste

Filmski lov na Dolenjskem: Z alfo na vratolomni vožnji končal v potoku

S.R.
29. 11. 2022, 10.46
Posodobljeno: 29. 11. 2022, 14.23
Deli članek:

Policisti, ki so včeraj na Dolenjskem lovili nevarnega voznika, so po zaključku drame aretirali dve osebi, še ena je s kraja zbežala.

B.B.
Fotografija je arhivska.

Vse skupaj se je začelo na avtocestnem postajališču Starine. Tam so včeraj malo po 17. uri policisti Specializirane enote za nadzor državne meje opazili voznika osebnega avtomobila znamke Alfa romeo, pri katerem je bilo očitno, da so registrske tablice ponarejene. Zapeljali so za njim, a voznik njihovih svetlobnih in zvočnih signalov ni upošteval. Raje se je pognal v vratolomen beg.

Sledili so mu do mostov na Otočcu, kjer je sredi ceste ustavil in vzvratno z veliko hitrostjo trčil v policijsko vozilo. Nato je znova zapeljal naprej, ustavil in se še enkrat vzvratno pognal v policiste. Z nevarno vožnjo je nato nadaljeval proti Ratežu ter ob tem še dvakrat poskušal z zgornjim manevrom, a se je tokrat policistom trčenju uspelo izogniti. Njegova vratolomna vožnja se je končala v Dolenji vasi, kjer je zletel s ceste ter po travnati brežini zapeljal v potok in obtičal. Policisti so na kraju pridržali 20 in 54 let stara osumljenca, tretja oseba v vozilu pa je s kraja pobegnila. Med aretacijo je 20-letnik pokušal še z napadom na policiste, a so ga ti obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

Pobeglega tretjega osumljenca iščejo kriminalisti, ki so že sporočili, da gre za 35-letnika iz okolice Novega mesta. Nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Hkrati pozivajo vse, ki so bili včeraj med 17. in 17.20 udeleženi v prometu na relaciji Kronovo - Otočec - Gumberk, Dolenja vas in jih je voznik osebnega avtomobila Alfa romeo rdeče barve ogrožal, da to sporočijo na številko 113.