Odziv na pojasnilo nemškega veleposlaništva

Grims vztraja pri "Nemčiji leta 1933" , svoje interpretacije ne more zanikati

R.T.
29. 11. 2022, 08.26
Posodobljeno: 29. 11. 2022, 08.33
Deli članek:

Poslanec SDS Branko Grims se ne strinja z nemškim veleposlaništvom.

STA
Branko Grims pozna dejstva o Sloveniji, ki jih je "nihče ne more zanikati".

Zadihani in vidno razočarani poslanec SDS Branko Grims je po trojnem porazu SDS na nedeljskih referendumih razmere v Sloveniji primerjal s tistimi v času pred vzponom nacizma v Nemčiji. »Začudeni smo nad izjavo poslanca SDS Branka Grimsa, da so sedanje razmere v Sloveniji podobne tistim v Nemčiji leta 1933,« so zapisali na nemškem veleposlaništvu, kjer očitno ne poznajo dovolj imaginarija klenega poslanca SDS. Zato so se čudili njegovim izjavam.

Poudarili so, da »Slovenija, trdno zasidrana v EU, kjer lahko vsakdo svobodno izrazi svoje mnenje, na volitvah izbira med širokim spektrom strank, svobodno izbira vero, na referendumih glasuje brez pritiska in strahu ter na podlagi prosto dostopnih informacij, nima nič skupnega z Nemčijo leta 1933. Takšno enačenje, ki ni le neutemeljeno, temveč tudi nevarno, omalovažuje dogodke, ki so sledili nacionalsocialističnemu prevzemu oblasti.«

Nemško veleposlaništvo: Slovenija 2022 ni Nemčija 1933

Nemara se bodo čudili tudi nepopustljivosti poslanca SDS. Grims se je namreč odzval na komentar nemškega veleposlaništva. Vztraja pri svojem stališču, da je v Sloveniji »očitno vse bolj podobno metodam in na njih utemeljenem vzdušju, ki smo jih žal že videli nekoč v zgodovini«. Ponovil je že slišane 'bistroumnosti', ki si jih lahko preberete spodaj.