Groza

8-letna deklica v Nemčiji skoraj celo življenje preživela skrita v hiši

R.T.
5. 11. 2022, 20.55
Posodobljeno: 5. 11. 2022, 20.58
Deli članek:

Iz nemške zvezne dežele Severno Porenje-Vestfalija poročajo o šokantnem primeru danes 8-letne deklice, ki naj bi jo mama in stari starši skoraj celo življenje skrivali v hiši.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Preiskavo primera zlorabe otroka v mestu Attendorn usmerja nemško državno tožilstvo. Kot poročajo nemški mediji, je deklica skupaj z mamo živela pri starih starših v tem mestu s približno 25.000 prebivalci, pri čemer naj bi ji onemogočali vsako druženje in pojavljanje v javnosti. Tako naj se ne bi smela igrati z drugimi otroki, prav tako ni obiskovala vrtca ali šole. Pravzaprav policija sumi, da v sedmih letih sploh ni smela zapustiti hiše.

Po navedbah državnega tožilstva v mestu Siegen je mama socialnim službam že pred časom dejala, da se s hčerko selita v Italijo. Socialne službe so nato prejele informacije, da to ne drži, kar so jim potrdili tudi italijanski organi pregona. Septembra je padla odločitev, da zadevo preverijo in obiščejo dom v Attendornu, a so za to potrebovali odločbo sodišča. Ko so tja prispeli skupaj s policijo, jih je danes skoraj 9-letna deklica pričakala na stopnišču. Ozadje primera še ni popolnoma jasno, po besedah preiskovalcev pa se mama in stari starši branijo z molkom. Trenutno ni nobenih znakov oziroma sumov, da bi bila deklica, ki je trenutno v rejništvu, tudi žrtev fizične zlorabe ali surovega ravnanja, prav tako ni bila podhranjena.