Francijo pretresel nov zločin

Mladi kmet pogrešano 20-letno Justine v gozdu zagrebel s kmetijskim strojem

S.R.
28. 10. 2022, 08.48
Posodobljeno: 28. 10. 2022, 08.52
Deli članek:

Francijo je v teh dneh pretresla nova grozota. Iskalna akcija za več dni pogrešano 20-letnico je končana, našli so njeno truplo, do katerega je preiskovalce odpeljal kar njen morilec.

Instagram
Justine Vayrac

Državno tožilstvo v Limogesu v francoskem departmaju Haute-Vienne je včeraj zvečer razkrilo, da je umor 20-letne Justine Vayrac priznal 21-letni kmet Lucas L., poročajo francoski mediji. To je po brutalnem umoru 12-letne deklice v Parizu že drugi pretresljiv zločin v Franciji v zadnjih 14 dnevih.

Justine je izginila v nedeljo ponoči, ko se je zabavala v diskoteki v kraju Brive-la-Gaillarde slabih 100 kilometrov južno od Limogesa. Po navedbah očividcev je v nekem trenutku »odšla na zrak,« nazadnje pa so jo videli pred vrati kluba »v spremstvu mlajšega moškega.« Za Justine se je nato izgubila vsaka sled.

Police Nationale
Justine Vayrac

Pokopal jo je v gozdu

Policiste je sled vodila do 21-letnega Lucasa, ki mu zdaj očitajo kaznivo dejanje posilstva in umora. Sam je sicer med zaslišanjem navedel, da je Justine v spolni odnos privolila, je pa priznal, da je kriv za njeno smrt in da je njeno truplo pozneje zagrebel s »kmetijskim strojem.« Vse skupaj se je odvilo na njegovi kmetiji v približno 20 kilometrov oddaljenem kraju Beynat, po njegovih navedbah pa sta se z Justine po spolnem odnosu srdito sprla, kar je privedlo do njene smrti. A tožilstvo mlademu kmetu ne verjame, saj poškodbe na njenem truplu pričajo o drugačni zgodbi. Po njihovih navedbah je utrpela »več poškodb glave, vključno z najmanj eno poškodbo, povzročeno z vojaškim orožjem.« Po poročanju časnika Le Parisien so njeno truplo, do katerega jih je odpeljal sam morilec, našli na gozdnatem območju nedaleč od njegovega stanovanja. Bila je delno slečena, v gozdu nedaleč od kraja pa so našli tudi njeno »zoglenelo« torbico. Kriminalisti so sicer sledi njene krvi odkrili tako v njegovem stanovanju kot avtomobilu, tako je najbrž hitro spoznal, da kakršno koli zanikanje, da je vpleten v njeno izginotje, ne bi imelo smisla.