Zanimivosti

Zmagovalci LIT hekatona bodo dobili kar 2.000 eur

Oglasno sporčilo
28. 10. 2022, 08.11
Posodobljeno: 28. 10. 2022, 08.34
Deli članek:

Raziskave kažejo, da je finančna pismenost mladih zelo nizka.

Z vprašanjem, kako jim to področje približati in predstaviti, se je spopadlo Slovensko zavarovalno združenje, ki že drugo leto zapored v okviru projekta LIT (lajf = igra tveganja) organizira LIT hekaton.

Hekatoni postajajo najnovejši trend

V iskanju načinov, kako mladim predati nova znanja in jim približati neznana področja, so nastala tekmovanja, ki se imenujejo hekatoni. Izvirajo iz Združenih držav Amerike, kjer so se prvič pojavili okrog leta 2000. Namenjeni so bili programerjem, razvijalcem in dizajnerjem, ki so v skupinah tekmovali v razvijanju aplikacij, ki bi predstavljale rešitev za dan izziv.

Danes lahko hekatone najdemo na mnogih različnih področjih, njihove rešitve pa presegajo meje aplikacij in programerstva. Velik razkorak med znanji, ki jih mladi pridobivajo skozi tradicionalno izobraževanje v šolah in znanji, ki so dejansko potrebna v praksi, se lahko zmanjša s pomočjo udejstvovanja v različnih izobraževalnih oblikah. Ker so hekatoni odlične priložnosti, da mladi razvijajo nova poznanstva, širijo svoje znanje in pridobivajo izkušnje, ni presenečenje, da so ti med njimi vedno bolj priljubljeni.

Lajf je igra tveganja

Cilj projekta LIT je opismenjevanje mladih na področju zavarovalništva in financ, zato je LIT hekaton zanje edinstvena priložnost. Tekom reševanja izziva bodo mladi deležni pomoči in podpore LIT mentorjev, strokovnjakov s področja zavarovalništva in zmagovalcev lanskega LIT hekatona. LIT hekaton bo potekal od 11. do 15. novembra, namenjen pa je polnoletnim dijakom in študentom.

Zmagovalna ekipa bo prejela nagrado v višini 2000 evrov.

Prijave na LIT hekaton so odprte do 7. novembra, oziroma do zapolnitve mest. Ekipa mora šteti tri ali štiri člane, prijave pa je mogoče oddati preko obrazca. LIT hekaton bo potekal delno preko zooma in delno v Triglav Lab-u, kjer bo razglašena zmagovalna ekipa.

Več informacij o projektu je na voljo na LIT profilih na Instagramu in Facebooku ter spletni strani.