Več sledi...

FOTO: Drugošolčki naj bi kužku zažgali rep

P.K.
28. 10. 2022, 07.29
Posodobljeno: 28. 10. 2022, 12.09
Deli članek:

Zavod Pit za pomoč, pravice in zaščito kosmatincev, je na Facebooku sporočil, da naj bi mlajši otroci storili nekaj sprevrženega.

Facebook
Uboga žival je jokala od bolečin.

"Pred dnevi smo dobili prošnjo za pomoč ulični psički, ki so ji otroci 2. razreda osnovne šole iz 'zabave' zažgali rep. Po nekaj dneh smo jo našli in včeraj končno pripeljali v veterinarsko ambulanto, kjer jo čaka amputacija repa," so včeraj spregovorili o incidentu.

Razkrili so tudi, da se bodo odpravili v šolo, "iz katere ne bomo odšli, dokler trije fantje drugega razreda za svoje dejanje ne bodo odgovarjali. Zahtevali bomo, da ravnatelj, njihova učiteljica, psiholog šole in starši, prevzamejo odgovornost za ta dogodek," so povedali.

To se je zgodilo v...

Dodali so še, da zakon mladoletne ščiti in ne odgovarjajo, "ampak mi se ne bomo predali", so še sporočili. Na informacije o stanju psičke in kraju, kjer se je to zgodilo, še čakamo. Ni namreč jasno, ali je do tega prišlo pri nas, ali v kateri od balkanskih držav, saj tudi tam zavod veliko deluje.

Zavod Pit prosi dobre ljudi za finančno podporo pri kritju veterinarskih in odvetniških stroškov za psičko. 5 evrov lahko podarite s kratkim sporočilcem; na 1919 pošljite SMS s ključno besedo PIT5. Lahko pa znesek v poljubni višini nakažete tudi na TRR: SI56 0400 1004 6322 436, Zavod Pit, Vodnikova 104E, 1000 Ljubljana.