»Alergični ste? Dobro«

Da bi preprečila deložacijo, je na policiste spustila roj čebel, nastal je kaos

S.R.
21. 10. 2022, 08.33
Posodobljeno: 21. 10. 2022, 08.47
Deli članek:

55-letna Rorie S. Woods, ki se je na okrožnem sodišču v Springfieldu v ameriški zvezni državi Massachusetts znašla zaradi obtožb, da je na policiste poslala roj čebel, se je na predobravnavnem naroku izrekla za nedolžno.

Hampden County Sheriff's Department
Rorie S. Woods ob aretaciji.

12. oktobra so namreč na vrata Altona Kinga, živečega okrožju Hampden v Springfieldu, potrkali policisti. Želeli so mu vročiti odločbo o deložaciji, a so tam naleteli več protestnikov. Protestnikom se je nato pridružila tudi Woodsova, ki je s svojim vozilom tja privlekla tudi prikolico, polno čebeljih panjev.

Glede na policijsko poročilo je začela panje stresati, nato je enega odprla in na plano spustila več sto čebel, pri čemer naj bi enega od policistov ena tudi pičila, poroča tiskovna agencija AP. Woodsovo, ki je bila v tistih kritičnih trenutkih zaščitena s čebelarsko obleko, so na kraju aretirali, ob tem pa so čebele popikale še več policistov. Da je zadeva še bolj dramatična, policija trdi, da so trije od njihovih kolegov na pike čebel alergični, na kar so Woodsovo na kraju tudi opozorili.

»Alergični ste? Dobro,« naj bi jim odvrnila glede na policijsko poročilo. Na srečo posledice niso bile hujše narave, po navedbah lokalnega šerifa Nicka Cocchija se je v bolnišnici znašel le en policist, a je bilo z njim vse v redu. Šerifov namestnik Robert Hoffman je ob tem poudaril, da so policisti le opravljali svoje delo, kaos je nastal šele, ko se je tam pojavila Woodsova.

Woodstova na sodišču vztraja, da so s protestniki želeli le preprečiti Kingovo deložacijo.