Agresija

Nemški policisti brezdomca ubili z električnim paralizatorjem

R.T.
20. 10. 2022, 10.02
Posodobljeno: 20. 10. 2022, 10.08
Deli članek:

Agresivnega moškega so onesposobili z električnim paralizatorjem. Končalo se je usodno.

Profimedia
/

Policisti v Dortmundu na zahodu Nemčije so včeraj pri aretaciji 44-letnega brezdomca, ki naj bi imel duševne težave, uporabili električni paralizator. Na kraj so jih poklicali očividci, ki so navedli, da je moški na ulici kričal in poškodoval več avtomobilov. Ob prihodu naj bi brezdomec, ki je bil po navedbah policije izredno agresiven, poškodoval tudi njihovo vozilo ter nato poskušal vanj splezati in se odpeljati. Takrat so uporabili električni paralizator, pri čemer je moški umrl.

Preiskava primera je še v teku, s policije pa so včeraj zvečer sporočili, da je bil 44-letnik pijan in da je imel težave s srcem. Po navedbah tožilca Hannerja Kruseja trenutno ni »sumov o napačnem ravnanju kakšnega od policistov. Videti je, da je bil postopek izveden pravilno, policisti pa so ravnali ustrezno.« Kot je pri tovrstnih primerih običajno, preiskavo v sodelovanju s tožilstvom izvajajo policisti iz druge policijske uprave.

To je v Dortmundu sicer že drugi primer v zadnjih mesecih, v katerem je žrtev ubila policija. Avgusta so namreč policisti v azilnem domu ubili nekega mladeniča, ki je rokoval z nožem in grozil s samomorom. V posredovanju so uporabili električni paralizator in tudi strelno orožje.