Rusija

Napadalec v majici z nacističnimi simboli na ruski šoli ubil sedem učencev

M.K.
26. 9. 2022, 10.52
Posodobljeno: 26. 9. 2022, 14.50
Deli članek:

Oboroženi neznanec je danes dopoldan vstopil v šolo v mestu Iževsk, ki se nahaja slabih 1000 kilometrov vzhodno od Moskve in začel streljali. Po zadnjih informacijah je ubil najmanj 13 ljudi, med njimi vsaj sedem otrok, medtem ko jih je vsaj 20 še ranil. Moški si je po strelskem napadu sodil sam.

Profimedia
Napadalec si je sodil sam.

Po poročanju agencije RIA Novosti je napadalec po vstopu v šolo številka 88 odšel do ene izmed učilnic in začel streljati. Po zadnjih informacijah je ubil 13 ljudi, med njimi sedem učencev, dva učitelja in dva varnostnik, še najmanj 20 ljudi je poškodoval, poročajo tuji mediji.

Oblasti so nemudoma začele z evakuacijo učencev in zaposlenih na šolo, po poročanju ruskih medijev pa je napadalec po krvavem napadu storil samomor. Po poročanju hrvaškega portala 24sata je imel napadalec oblečeno majico z nacističnimi simboli.

"Zaradi incidenta na šoli številka 88 smo vključili vse razpoložljive enote in sredstva, V šoli so policijske specialne enote in prva pomoč," je na Telegramu zapisal guverner ruske republike Udmurtija Aleksandar Brečalov.