Grozljivo odkritje na Hrvaškem

Sosed ubil upokojenko in se naslednji dan s svojo družino vselil v njeno stanovanje

M.K.
23. 9. 2022, 16.02
Posodobljeno: 23. 9. 2022, 16.46
Deli članek:

Iz sosednje Hrvaške prihaja grozljiva novica. Hrvaška policija je prepričana, 63-letni moški leta 2011 ubil 76-letno upokojeno sosedo, njeno truplo odvrgel v vodnjak, ga zasul, nato pa se z družino vselil v njeno stanovanje.

Fotografija je simbolična.

Hrvaška policija je danes potrdila, da je razrešil skrivnostni primer iz leta 2011, ko je v prestolnici izginila 76-letna upokojenka Slavojka Senišin. Dobro desetletje let po izginotju je policija danes odvzela prostost njenemu 63-letnemu sosedu, ki naj bi iz ubil nemočno ženico. Moški in upokojenka sta živela v isti hiši, ki ima dve stanovanjski enoti.

Policija moškega sumi, da je 5. novembra 2011, na za zdaj še neugotovljen način, ubil 76-letnico. Njeno truplo je po umoru zavil v tepih ter ga prepeljal do svojega vikenda na širšem območju Zagreba. Zavito truplo je vrgel v vodnjak, ki se je nahajal na dvorišču vikenda. Vodnjak je zasul z gradbenimi odpadki in zemljo, neto pa prestavil zgornji del vodnjaka ob hišo, da bi s tem prekril mesto, kjer se je prvotno nahajal vodnjak, poroča hrvaški Jutarnji list.

Po zločini se je moški z družino – soprogo, dvema otrokoma in očetom, vselil še v njeno stanovanje. Na podlagi kupoprodajne pogodbe, za katero policija sumi, da je bila ponarejena, se je leta 2016 kot lastnik vpisal tudi v zemljiško knjigo.

Vselitev dan po umoru

Sosedje so sicer že takoj po izginotju upokojenke posumili, da nekaj ni v redu. »Preprosto je izginila, ljudem pa je bilo čudno, da je zavzel celotno hišo oziroma se je razširil na njeno stanovanje, saj nista bila v dobrih odnosih,« je za Jutarnji list povedala ena izmed sosed. »Ko je izginila, je začel naslednji dan preurejati hišo. Vsem nam je bilo to zelo čudno. Vsi smo vedeli, da nekaj ni v redu,« je še dodala soseda.