Netipične intervencije

Gorski reševalci včeraj reševali voznika štirikolesnika

M.K.
11. 8. 2022, 16.34
Posodobljeno: 11. 8. 2022, 18.54
Deli članek:

Gorski reševalci so imeli včeraj šest »malce netipičnih intervencij,« je na svojem facebooku profilu zapisala gorska reševalna zveza Slovenije. Škofjeloški gorski reševalci so na pomoč priskočili vozniku štirikolesnika, ki je s svojim jeklenim konjičkom zapeljal v težko dostopno, 30 metrov globoko grapo in se poškodoval.

GRZS
Gorski reševalci so voznika štirikolesnika rešili iz 30 metrske globeil.

Nesreča se je zgodila pozno popoldan na Jelovici v občini Železnik. Gorski reševalci so poškodovanega moškega oskrbeli, pripravili na transport s helikopterjem in ga prenesli na primerno mesto, kjer ga je prevzela dežurna ekipa za reševanje v gorah s posadko helikopterja Slovenska vojska. Vojaški helikopter je poškodovanega odpeljal na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

»Velika hvala pri reševanju v gorah gre vsem reševalcem in tudi posadkam helikopterjev. V enem trenutku gasijo požare, v drugem letijo z nami na gorsko nesrečo, v tretjem hudo poškodovane hitro prepeljeno v bolnišnico. Fantje in dekleta, neverjetni ste. Hvala, ker vas imamo,« je na facebooku še zapisala Gorska reševalna zveza Slovenije.

Približno pet minut pred nesrečo na Jelovici so gorski reševalci na zahtevni Tominškovi poti na Triglav opazili onemoglo tujo planinko. Na kraju so jo oskrbeli, nato pa jo je v dolino prepeljal helikopter Slovenske vojske.

Nočna akcija

Ob 11.04 je na območju Vogla, občina Bohinj, planinec zašel z markirane poti in se izgubil. Gorski reševalci GRS Bohinj so ga v sodelovanju z dežurno ekipo GRZS s posadko helikopterja Slovenske vojske izsledili in prepeljali v dolino.