Evakuacija

16 poškodovanih planincev po udaru strele danes varno prepeljali v dolini

M.K./STA
16. 7. 2022, 10.16
Posodobljeno: 16. 7. 2022, 16.33
Deli članek:

Pohodnike, ki jih je v petek na Malem Triglavu poškodoval udar strele in so čez noč ostali na Kredarici, so gorski reševalci danes že prepeljali v dolino, so sporočili kranjski policisti. Dva poškodovanca je helikopter slovenske vojske v UKC Ljubljana prepeljal že v petek, preostalih 16 pa je ob zdravniškem nadzoru prenočilo na Kredarici.

PU Kranj
Vojaški helikopter

Reševalno akcijo so v petek zvečer zaradi neurja prekinili, nadaljevala se je danes zjutraj. Prva skupina poškodovancev je s policijskim helikopterjem ob spremstvu gorskih reševalcev s Kredarice poletela že pred šesto uro zjutraj, kasneje pa še preostali, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Transport vseh poškodovancev in gorskih reševalcev, ki so bili vključeni v akcijo, je tako zaključen. Vsi ponesrečenci so po zdajšnjih informacijah policije v redu. Več bo sicer znanega po današnji novinarski konferenci Gorske reševalne zveze Slovenije.

Udar strele je v petek poškodoval skupino planincev, ki se je vračala s Triglava proti Malemu Triglavu in Kredarici. Ekipa gorskih reševalcev je s policijskim helikopterjem na Triglav priletela v relativno ugodnem vremenu, ki pa se je vmes poslabšalo. Glede na to, da število poškodovancev prej ni bilo znano, je sledilo klasično reševanje. S pomočjo drugih pohodnikov, gorskega vodnika in osebja na Kredarica so do tja pospremili vse poškodovane. Eno osebo so morali nositi.

Dva pohodnika, ki sta se huje poškodovala, je helikopter zvečer že prepeljal v ljubljanski univerzitetni klinični center (UKC).