Previdno

Tudi danes možne popoldanske nevihte

M.K./STA
16. 7. 2022, 10.27
Posodobljeno: 16. 7. 2022, 10.29
Deli članek:

Po tem, ko je včeraj popoldan in zvečer neurje v osrednji Sloveniji in delu južne Gorenjske odkrivalo strehe in podiralo drevesa, agencije za okolja tudi za danes popoldan napoveduje možnost neviht.

Bobo
Vrhnika

Po navedbah uprave za zaščito in reševanje je bilo včeraj podrtih veliko dreves, odkritih več stanovanjskih objektov in potrganih nekaj vodov.

Na primorski avtocesti med razcepom Kozarje in izvozom Brezovica se je na čisto začetni del primorske avtoceste podrlo več dreves, pri tem je eno padlo na osebno vozilo. Promet je po podatkih prometnoinformacijskega centra še zdaj oviran, ves večer so nastajali zastoji. Poškodovan ni bil nihče.

Na širšem območju Tržaške ceste je bilo zaradi potrganih vodov več izpadov električne energije.

Nekoliko več prijav zaradi neurja je bilo tudi v Železnikih in južnem delu Gorenjske, kjer je padala toča. Po poročanju TV Slovenija je ta povzročila manjšo škodo, zlasti na posevkih in vrtovih, gasilci so takoj priskočili na pomoč pri sanaciji streh in odstranjevanju podrtih dreves.

Posamezne plohe in nevihte

Sredi dneva bo povečini jasno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno. Nastale bodo posamezne plohe in nevihte.

Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30, na Primorskem do 34 stopinj Celzija. Ponoči se bo na Primorskem in severovzhodu postopno razjasnilo, drugod bo ostalo pretežno oblačno. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila.

Jutranje temperature bodo od 11 do 18, na Primorskem okoli 22 stopinj Celzija. V nedeljo dopoldne se bo povsod razjasnilo, čez dan bo pretežno jasno. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 33 stopinj Celzija.