Zadel ga je v stopalo

44-letni Slovenec, ki je pri Zadru streljal na policiste, dočakal obtožnico

S.R.
29. 6. 2022, 17.25
Posodobljeno: 29. 6. 2022, 18.09
Deli članek:

Tožilstvo v Zadru je vložilo obtožnico zoper 44-letnega slovenskega državljana, ki je konec aprila letos v tamkajšnjem pristanišču streljal proti policistom in bencinski črpalki.

STA
Fotografija je simbolična

O 44-letnemu Slovencu, po navedbah portala Zadarski.hr Janezu A., ki se mu je konec aprila letos med vožnjo proti Črni gori omračil um, smo že poročali. Ustavil je na bencinski črpalki v pristanišču Gaženica, tam že začel kupovati neke potrebščine, nakar je izvlekel karabinko in težko lovsko orožje ter sedel pred bencinsko črpalko. Tam ga je opazila neka policistka, ga povprašala, kaj počne, on pa ji je zavpil »je**š policijo« in začel streljati sprva proti morju, pozneje tudi proti policistom, pri čemer je enega ranil. Policisti so ga nato zjutraj po celonočnih pogajanjih aretirali. Zaradi suma več kaznivih dejanj, tudi poskusa umora policista, je pristal v priporu.

Kot danes poroča reški časnik Novi List, je državno tožilstvo v Zadru zoper 44-letnika zdaj vložilo obtožnico in predlagalo podaljšanje pripora. Obtožili so ga kaznivih dejanj poskusa umora, napada na uradno osebo ter kaznivega dejanja zoper splošno varnost ljudi in premoženja, ki da jih je storil v neprištevnem stanju in torej ni mogel razumeti pomena svojih dejanj. Tožilstvo je še navedlo, da je malo pred 4. uro zjutraj, ko je na kraj prispelo več policistov, v enega nameril, da bi ga ubil, a ga je po naključju zadel v desno stopalo. Policist je utrpel »lažje telesne poškodbe v obliku odprte rane gležnja in stopala S svojo blaznostjo je nadaljeval, ko je na kraj prispel krizni pogajalec, ki ga je poskušal prepričati v predajo. Tudi takrat je streljal proti policistom, ki so bili skriti za »trdno površino,« in bencinski črpalki. Izstrelil je devet strelov, s tem pa ogrožal njihova življenja in tujo lastnino, saj bi na črpalki lahko prišlo do požara in eksplozije vnetljivih snovi.