Nanj naleteli sprehajalci

V gozdu ob novomeškem velodromu našli človeško truplo. Identiteta še neznana

B.B. / Dolenjski list
15. 6. 2022, 13.58
Posodobljeno: 15. 6. 2022, 14.11
Deli članek:

Včeraj po 20. uri so bili novomeški policisti obveščeni, da so sprehajalci v gozdu pri velodromu v Češči vasi našli človeško okostje.

B.B.
Policijski avto danes v bližini najdbe, kamor se bodo kriminalisti še vrnili. Truplo so našli v gozdu med velodromom in rondojem pri Adrii Mobil, razmeroma blizu ceste ...

"Zaenkrat nimamo nobenih drugih informacij, na podlagi katerih bi potrdili identiteto trupla, saj je razpadanje že v taki fazi, da to ni mogoče. Potrdim lahko le, da je truplo človeško" nam je povedal Robert Perc s Policijske uprave Novo mesto. Identiteto bodo ugotavljali s pomočjo analize DNK, ki bo opravljena v tednu ali dveh, nam je povedal Perc. Policisti so sinoči opravili ogled, danes pa pregledujejo širše območje najdbe.

O starosti trupla nam je Perc povedal, da je to v gozdu ležalo že nekaj časa, "vsekakor pa je novejšega datuma."

Arhiv DL
Truplo so našli v gozdu blizu velodroma.

Podatkov o spolu najdenega trupla Perc še nima. "Tudi če bi vedel, tega do izsledkov analize DNK ne želimo razkrivati, saj nočemo, da bi komu vzbujali lažno upanje oziroma lažno žalost," pravi Robert Perc. Zaokrožila je namreč informacija, da bi truplo lahko bila od januarja letos pogrešana Tanja Kofol iz Ljubljane.

Perc je še dejal, da prve informacije zaenkrat ne kažejo na znake nasilnega dejanja, bodo pa primer podrobno preučili v Nacionalnem forenzičnem laboratoriju.