Tragično ozadje smrti upokojencev

Helmut se je odločil, da je nastopil čas, da z Doro odideta v smrt

R.T.
14. 6. 2022, 06.36
Posodobljeno: 14. 6. 2022, 06.59
Deli članek:

Usodno dejanje naj bi storil, ker je prejel informacijo, da ne bo več mogel skrbeti za svojo soprogo.

Reuters
Fotografija je simbolična.

V kraju Groß-Enzersdorf vzhodno od Dunaja je včeraj 80-letni Helmut H. ustrelil svojo 83-letno soprogo Doro H. in si nato sodil sam. Takšna je trenutno delovna hipoteza avstrijskih kriminalistov, ki menijo, da v ozadju domnevnega umora in samomora stoji tragična zgodba dveh upokojencev.

»Ustrelil sem ženo,« je včeraj ob približno 11. uri policiji v telefonskem pogovoru razodel Helmut, ki je še napovedal, da bo storil samomor. Na kraj so se nemudoma odpravili policisti, ki so imeli s seboj tudi pogajalca, a je bilo za pogajanja že prepozno, v hiši sta že ležali dve trupli.

Zakonca sta pred približno 40 leti uresničila svoje sanje, ko sta postala lastnika doma neposredno ob tamkajšnjem umetnem jezeru Mariensee, a je kmalu udarila bolezen, ko je Dora hudo zbolela in pristala na invalidskem vozičku. Vse od takrat je zanjo skrbel Helmut, strokovnjak s področja informacijske tehnologije, ki pa je po informacijah avstrijskega tabloida Kronenzeitung prejšnji teden tudi sam prejel usodno diagnozo raka pljuč. Domneva se, da se je v stiski in ob misli, da ne bo več sposoben skrbeti za svojo Doro, odločil za radikalno potezo, narediti križ čez obe življenji.