med bovcem in kobaridom

Na bovškem se je po seriji trkov poškodoval motorist

R.T.
13. 6. 2022, 21.20
Posodobljeno: 13. 6. 2022, 21.35
Deli članek:

Današnje dopustovanje na bovškem bo nekaj turistom oziroma tujim državljanom ostalo v spominu, a ne le po naravnih ali kulturnih lepotah izbrane destinacije. V hujši prometni nesreči se je danes popoldne švicarski motorist zaletel še v nekaj vozil tujih registracij, dokler ni obležal ob cesti.

Vestnik.si
Preden se je motorist ustavil, je moral še skozi nekaj udarcev. Fotografija je simbolična.

Do prometne nesreče je prišlo nekaj pred 16. uro na območju naselja Žaga (Občina Bovec), ko je na regionalni cesti iz Bovca proti Kobaridu 63-letni motorist zaradi prekratke varnostne razdalje pričel zavirati, žal prepozno.V dolgi seriji trkov je najprej zadel motorno kolo prav tako švicarske registracije in se nato zaletel v osebno vozilo češke registracije, ki ga je voznik ravno parkiral ob vozišču. Zatem je švicarski motorist z motornim kolesom po drsenju po zidu ob cesti trčil še v parkiran avtomobil ob stanovanjski hiši, kjer pa se je zaradi padca ustavil in poškodovan obležal.

V prometni nesreči je nastala materialna škoda, švicarskega motorista pa so zaradi predvidoma hudih telesnih poškodb najprej oskrbeli lokalni reševalci. Zatem so ga prevzeli člani dežurne ekipe in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Bovški policisti bodo glede na vsa ugotovljena dejstva prometne nezgode podali ustrezen ukrep.