Top flop

Na delu niso bili nepridipravi, ampak podlasica

J.V.
13. 6. 2022, 21.14
Deli članek:

Posebno zagonetni primeri, ki so prejšnji teden odmevali v javnosti in zaposlovali našo policijo.

Profimedia
/

10 V Dolah pri Šentjurju pri Celju je neznanec iz trgovine ukradel 73 vreč zemlje za rože.

9 Šentjernejski policisti so obravnavali tatvino 29 lovorikovcev višine približno en meter. Lopovi so lastniku skupaj z uničeno zelenico povzročili za 400 evrov škode.

8 V Dolenji Stari vasi kmet pogreša 15 kokoši.

7 V Gorenji Gomili so neznanci ukradli štiri jagnjeta, težka 25 kilogramov.

6 V Sv. Florjanu pri Rogaški Slatini so vandali razbili 13 okenskih stekel na počitniški hišici.

5 V. Sv. Boštjanu pri Dravogradu je nekdo poškodoval 20 sadil orehov, visokih meter in pol.

4 Črnomaljski policisti bodo zaradi goljufije kazensko ovadili 21-letnika, sicer starega znanca, ki se je z nekim Štajercem v Novem mestu dogovoril za nakup avtomobila, vrednega 15.500 evrov, vendar se s testne vožnje ni vrnil, zato je lastnik poklical policijo. Mladenič je bil sicer v svoji kriminalni karieri kazensko ovaden že 63-krat, 48-krat pa obravnavan zaradi različnih prometnih prekrškov.

3 V Metliki so nepridipravi vlomili v skladišče kmetijske zadruge in ukradli večjo količino vode v plastenkah, večjo količino piva v steklenicah, prazne steklenice piva v zabojnikih, iz rezervoarja pa so iztočili sto litrov dizelskega goriva. Škode je za 4000 evrov.

2 Iz mariborskega mestnega parka je izginila večja, sprehajalcem dobro znana bronasta fontana Fitoliti, ki je delo mariborskega kiparja Vojka Štuhca. Kiparsko delo iz leta 1980, visoko nekaj več kot meter in pol, je narejeno iz brona in granodiorita. Po ocenah policije je skulptura težka okoli 800 kilogramov, po kraji pa je ostal na mestu le betonski bazenček, sredi katerega je stala.

1 Od 22. marca so imeli na samodejni postaji na Kredarici izpade meritev temperature in vlažnosti zraka. Na delu pa niso bili nepridipravi, ampak podlasica, ki si je ob pomanjkanju hrane v visokogorju postregla kar z napeljavo instrumentov. Ker snega ni več, so napako ta teden odpravili.