Brez povodca

Na plaži v bližini Splita doga pogrizla 70-letnico

R.T.
6. 6. 2022, 16.11
Posodobljeno: 6. 6. 2022, 21.04
Deli članek:

V nedeljo popoldne je na plaži Bile v Kaštel Štifaliću v bližini Splita pes napadel žensko.

Profimedia
Argentinska doga je primerna za lastnike z izkušnjami, saj ob nepravilni vzgoji lahko ta vrsta postane pretirano agresivna, piše na Wikipediji. (fotografija je simbolična)

»Oškodovanka« je bila z vnukinjama na plaži. V lepem vremenu se je 70-letna babica sončila, dekleti pa sta plavali, se igrali v morju, je za Slobodno Dalmacijo povedala hči napadane. V nekem trenutku je argentinska doga, ki ni bila na povodcu, skočila na njeno mati. Pes je bil podivjan, začel je gristi žensko, ki je kričala »Otroci, otroci, …«. Končno je lastnik ukrotil psa, od ugrizov poškodovana babica pa je ponavljala »Še dobro, da sta bila otroka v vodi…«

70-letnico so odpeljali v bolnišnico, kjer so jo oskrbeli in zadržali za dan ali dva, da povsem okreva.

Na plažo Bile ni dovoljeno vodite pse, v bližini sta dve plaži, ki sta namenjeni za štirinožce. Še zlasti pa jih ni dovoljeno spuščati s povodca, je omenil župan Kaštela Denis Ivanović, ki se je danes pogovoril s 70-letnico in se ji opravičil, čeprav ne gre za njegovo krivdo. Ivanović meni, da so kazni za takšen napad psa prenizke, »nekaj sto kun«, zato bo pristojne na ministrstvu pozval, naj globe povišajo.